Herfst herfst wat heb je te koop?

Beste liefhebbers van Gasterij de Hout,

Wellicht roept deze tekst herinneringen uit uw jeugd op!

Ook wij werden de afgelopen week geconfronteerd met bladeren, zakken vol met wind, paddenstoelen en regen. Ja, de herfst is in alle hevigheid losgebarsten.

Wist u waarom de herfst op 21 september start? Juist rond deze dag staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duurt.

Het wordt ’s avonds vroeger donker en in huis gaat de kachel weer aan en worden de kaarsen tevoorschijn gehaald. Winterse gerechten komen op tafel, maar wat is er niet gezelliger dan samen uit eten gaan bij Gasterij de Hout.
Bekende en minder bekende gerechten maken uw avond compleet.

Opening van het Wildseizoen bij Gasterij de Hout

Eigenlijk kunnen wij niet meer van ’’Het Wildseizoen” spreken.
Het hele jaar door is er namelijk wild te verkrijgen. Maar op 15 oktober begint het zogenaamde “Culinaire wildseizoen”. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland, samen met het lams-, asperge- en mosselseizoen.

Als voorloper van onze herfst menukaart, welke op 25 oktober zal worden gepresenteerd, hebben wij alvast een heerlijk 3 of 4 gangen wildmenu voor u samengesteld.
Bekijk het menu hier.

Verandert Gasterij de Hout op donderdag 24 oktober in een Pub?

Niet echt, maar wij organiseren wel een speciale activiteit met als thema:

De Diner pub quiz!

Er zijn nog twee tafels vrij, dus als u uw kennis over nieuws, sport, geschiedenis en muziek wilt toetsen bent u van harte welkom. Wij serveren een 4 gangen verassingsmenu, met gerechten van de nieuwe kaart. Kosten zijn €42,50 per persoon.

Hernieuwde bezetting bij Gasterij de Hout

Sinds de zomer hebben er personele verschuivingen plaatsgevonden.
Maurice Maas, eigenaar, heeft zijn plaats als gastheer ingeruild voor een plek als chef-kok. Hij voelt zich als een vis in het water achter het fornuis! Samen met Irene Goed zijn zij verantwoordelijk voor de mooiste gerechten.
Voor velen een nieuw gezicht in Gasterij de Hout is Barbara Bak, partner van Maurice. Zij vervult de rol van gastvrouw op haar enthousiaste eigen wijze.

Uit de reacties van onze gasten blijkt dat deze wissel in de Gasterij zeer gewaardeerd wordt.

Natuurlijk staan wij elke week van woensdag tot en met zondag voor u klaar om U te verwennen.

Wist u trouwens dat Gasterij de Hout ook uw catering op locatie kan verzorgen?
Voor meer informatie kunt u bellen naar de Gasterij op 0255 769011.

Tot ziens in de Houtmanstraat!